Formål

Den 2. mai 1990 ble Norwegian Nike Veterans Society – NNVS stiftet. Stiftelsen foregikk på restauranten ”Iron Tender” i El Paso, Texas. Ideen til en forening av de som hadde tjenestegjort i Nikebataljonen, hadde nok modnet gjennom flere år hos initiativtagerne Kaare Ødegaard Næss og Rolf Magnus Wespestad. Men det var i forbindelse med en reise til Fort Bliss i 1990 at vi som var med, dannet det som etter hvert skulle bli det NNVS som vi har i dag.NNVS er en landsomfattende forening som har til formål, ved samarbeid og kameratskap, å holde gamle Nikeveteraner sammen, og å utvikle og bearbeide samarbeid med relevante foreninger og institusjoner. Gjennom utveksling av erfaring, foredragsvirksomhet, studieturer m.m., søker NNVS å være en formidler av Nikebataljonens tradisjoner og historie. Etter stiftelsen i El Paso har NNVS arrangert flere vellykkede reiser til USA med dels felles, og dels individuelt opplegg for besøket. Det har også vært en rekke fellesutflukter til interessante mål i Norge og Danmark. Pres. NNVS

Formål:

NNVS er en landsomfattende forening som har til formål ved samarbeid og kameratskap, å holde tidligere Nike-personell sammen i et kameratfellesskap hvor det også dras omsorg for veteranenes livsledsagere. Gjennom utveksling av erfaring, foredragsvirksomhet og studieturer m.m i inn- og utland, vil NNVS holde Nike-batalionens tradisjoner og historie ved like. Gjennom sine medlemmer av veteraner, deres viten, kunnskap og erfaring, å være en resurs for Luftforsvaret og Forsvarets museale arbeid ved tilretteleggelseav Nike-utstillinger. NNVS ønsker å arbeide for at Norge har et forsvar som betryggende verner landets frihet og selvstendighet

fredag 13. august 2021

Påmelding til dugnad på FFG 6. og 7. september 2021

 Dugnad på FFG 6. - 7. september 2021.

Innledningsvis: Nok en gang må vi gjøre endringer med hensyn til dato, men kan nå slå fast at dugnaden på FFG (Forsvarets Flysamling Gardermoen) vil finne sted mandag 6. og tirsdag 7. september. Overnatting på Garder kurs og konferansesenter.

Mandag 6. september: Oppmøte ved FFG, Museumsveien. 35, Gardermoen fra kl. 1000. Det er normalt ingen aktivitet på museumsverkstedet på mandager, men en elskverdig verkstedleder Børre Chr. Børresen har lovet å være på plass for å låse oss inn. Og om du skulle komme senere, får du håpe på å se en åpen verkstedport, eller satse på å ringe undertegnede på mobil 950 85 788.

Det har vekslet litt fra år til år hvor mye vaskeutstyr som står til vår rådighet. Derfor vil det være fint om du tar med en bøtte og noen ekstra kluter. Husk også å ta med matpakke, og evt. kaffe på termos. Vi arbeider noen timer, blir sittende i verkstedhallen mens vi inntar matpakken til lunsj, fortsetter arbeidet i noen timer, og så drar vi til Garder kurs og konferansesenter, Sogndalsveien. 35, Gardermoen, får rommene våre, slapper av litt, spiser middag på hotellet og hygger oss og prater og mimrer.

Tirsdag 7. september spiser vi frokost på hotellet, sjekker ut av rommene, kjører bort til Flysamlingen, fortsetter vårt arbeid der, og så avslutter vi det hele med lunsj på hotellet før vi skilles for denne gang.

På hotellet serveres frokost kl. 0700 – 0900, lunsj kl. 1130 – 1300, middag fra kl. 1900.

Vi har sikret oss 8 hotellrom, og det er «først til mølla får først male», men om noen vil komme innom FFG for å jobbe noen timer en av dagene, er det bare hyggelig. Den som ønsker overnatting og bespisning, må melde seg på til truls@boelstad.no innen 27. august, men så var det altså dette med «først til mølla...» Og nei, det er ikke gratis. NNVS yter tilskudd, men du må betale en egenandel på NOK 1000,- til NNVS konto 0530.21.91559. Dette må du imidlertid vente med til du har fått beskjed om at det er plass for deg.

Avslutningsvis: Om du avstår fra å melde deg på grunn av mangel på transport, så kontakt undertegnede på 950 85 788. Vi skal nok greie å finne en løsning.

12. august 2021

Med vennlig hilsen

for styret i NNVS

Truls N. A. Bølstad

president

















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar